Habitatge

emancipació dels joves

"Busques un habitatge perquè et vols emancipar? Si és així, consulta aquest apartat, sabem que trobar un habitatge no sempre és fàcil, per això pensem que aquesta informació et pot ser d’utilitat perquè coneguis totes les opcions que tens. A Amposta tens els habitatges protegits de lloguer i l’habitatge social que pots sol·licitar a l’Ajuntament si tens més de 18 anys"

Habitatge de lloguer

Habitualment la cerca d’un habitatge de lloguer es fa mitjançant el boca boca entre les persones conegudes o a través d’immobiliàries o portals web de lloguer de pisos. D’altra banda, cal tenir present que el Consell Comarcal del Montsià també té una borsa d’habitatge pròpia, on es derivarien les persones interessades en accedir-hi. A més, per evitar confusions i abusos és important que les persones llogateres coneguin com és un contracte de lloguer, quines són les clàusules habituals…

 El contracte de lloguer

Ajudes al pagament del lloguer

 

Models alternatius a la tinença d’habitatge

L’accés a l’habitatge no només pot ser a través de les opcions més habituals com són el lloguer o la compra, sinó que també hi ha altres opcions com la masoveria urbana, la cessió d’ús (Cooperatives d’Habitatge), el cohousing o la copropietat, que són les que planteja el document que s’adjunta i que, en molts casos, s’adeqüen més a les característiques i opcions de les persones joves.

Document guia

 
Habitatge cooperatiu: un altre model d’habitatge 

Casos d’habitatge cooperatiu:

Cau Paler Nou
La Borda

 

Allotjament per a estudians

Amposta compta amb una residència d’esportistes del Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre, que pot ser una opció d’habitatge per a aquells esportistes que estan al CTTE.

Centre de Tècnificació Terres de l’Ebre

Compra d’habitatge

Tot i que no és el més habitual entre persones joves, una de les maneres d’accedir a un habitatge és mitjançant la compra. A l’hora de comprar un habitatge s’han de tenir en compte una sèrie de recomanacions tant en la cerca com en el procés de compra.

La cerca de l’habitatge

 

Ajudes a la rehabilitació d’habitatges

Ajudes de la Generalitat de Catalunya

Necessites més informació?

Contacta amb nosaltres!

Segons el Nou Reglament General de Protecció de Dades, o RGPD (reglament (UE) 2016/679) li informem que el responsable de recopilar i tractar les seves dades serà l'Ajuntament d'Amposta. La finalitat de les dades aquí recopilades serà únicament la de poder gestionar les consultes rebudes. Per a més informació pot consultar la nostra nova política de privacitat.